Varför välja en rashund?  

Även om en blandras kan vara lockande både när det kommer till priset och utseendet och de givetvis är lika mycket älskvärda som vilken rashund som helst så finns det en del fördelar för dig som väljer att köpa en renrasig hund istället för en blandras. Först och främst så vet du vad du får när du köper en rashund. Hundraser har sina typiska drag, de har styrkor och svagheter och har även blivit avlade för att vara på ett visst sätt. Oftast avlar man endast på de hundar som har en stark mentalitet och man testar mentaliteten hos dessa hundar. Genom att välja en rashund har du chansen att läsa på ordentligt om den hundras som du har valt, då kommer det inte att komma några större överraskningar och du och din hund kommer att trivas ihop.Group of breed dogs

Genom att köpa en rashund kommer du inte heller att stödja någon verksamhet där hundar far illa, du undviker smuggelköp och om du ser till att uppfödaren av hunden är med i SKK så kan du känna dig trygg med att du kommer att få en bra start med din valp. Uppfödaren är ofta villig att finnas med dig hela vägen under valpens uppväxt och svarar gärna på dina frågor angående valpar. När du dessutom väljer att köpa en rashund så får du chansen att vara med i SKK, detta är inte någonting för alla hundägare men det är en fantastisk möjlighet som erbjuds. Du får chansen att kliva in i en gemenskap med många andra hundägare och du kan delta med din hund i utställningar, olika tävlingar och mycket mer. Om du älskar hundar och hundmänniskor så kan detta vara en fantastisk chans för dig att kliva in i en helt ny värld.

Genom att köpa rashundar bidrar du även till långsiktig avel, hur charmiga blandraser än är så kommer du aldrig att veta vad du får och när det kommer till rasproblem så kan din blandras dessvärre få alla rasproblem den har i sig om du har riktigt otur. Läs mer om detta genom att gå in på SKK.