Hur mycket kostar det att ha en hund?  

Många tror att det bara är maten som kostar och inköpet av hunden när man äger en hund. Detta stämmer dock inte, utan hundar kommer med mycket mer kostnader än så och det är viktigt att man har råd att ta hand om sin familjemedlem på bästa sätt. Det är saker som du måste ha i åtanke innan dess att du köper en hund. Är du villig att lägga ut alla extra pengar varje månad? Om inte så bör du låta bli att köpa en hund. Först och främst så kostar din hund givetvis i inköpspridog with piggy banks. Detta varierar en hel del beroende på vilken ras du köper men en valp kan kosta allt mellan 5000 till 20 000, det beror helt på vilken ras du väljer att köpa eller om du väljer en blandras.

Du måste även ha en försäkring till din hund, denna kan kosta mellan 1200 till 4000 per år beroende på vilken försäkring du väljer och vad det är som ingår i den. Din valp kommer att vara tvungen att vaccineras det första året och detta kostar omkring 500 kronor beroende på vilken veterinär du har. Hunden varierar även i matkostnader och detta beror på vilket foder du har, om din hund har några speciella behov och givetvis hur mycket den äter. Du bör räkna med att din hund kommer att äta för minst 300 kronor per månad. Därefter så kostar även bajspåsar och andra tillbehör som du har till din hund; koppel, reflexväst, halsband, leksaker, godis, filt, klotång och mycket mer. Din hund kommer att behöva att vaccineras flera gånger under sitt liv.

En del vovvar behöver dessutom klippas, om du som hundägare inte är villig att göra det själv så kommer det att kosta pengar. Om du ska ställa ut din hund så är det viktigt att din hund ser ut på ett visst sätt och då är det sällan ett alternativ att göra klippningen på egen hand. Andra utgifter för din hund kan till exempel vara hunddagis eller dagmatte. Du kan läsa mer om detta genom att gå in på SKK.