Hundar gör dig lyckligare

Hunden är ofta beskriven som mannens bästa vän vilket inte är helt oväntat. Enligt en studie har det dock visat sig att hela 70 procent känner sig på bättre humör av att umgås med sina husdjur. Denna studie kommer knappast att komma som någon förvåning för djurvänner utan detta är något man har vetat i alla tider. Så länge djur har varit domesticerade har människorna kunnat skapa ett meningsfullt band till dem. När man känner sig stressad är det därför en bra idé att ge hunden lite extra kärlek och uppmärksamhet, detta kommer du att få tillbaka flera gånger om. Oavsett om du blir glad av att umgås med din hund, kasta boll, leka eller om du bara vill ha en gosig stund kommer det att göra dig på ett bättre humör.

Hundar är mycket trogna kompanjoner som även dem förtjänar att må bra, många hundar behöver en hel del motion och stimulering för att de ska bli glada och hålla sig i form. Detta är något som även människor behöver och därför är det en god idé att knyta på sig skorna och ta på sig sina fritidskläder och ge sig ut i naturen. Även färgen grönt har visat sig vara lugnande och få människor att bli på ett bättre humör. Att gå ut och ta en promenad i ett grönt landskap har länge varit rekommenderat för de som lider av depression. Djurägare lider mindre risk att bli deprimerade i och med att de regelbundet måste motionera för att ta hand om sin hund och kommer ut på ett annat sätt, samtidigt har de en mycket kär vän i sin hund som alltid finns där som ett stöd när de behöver det. Detta är mycket goda anledningar till att man ska överväga att skaffa en hund om man inte redan har en.

Hundarna ökar din livskvalitet, finns där för dig som ett stöd, ger stöd, lindrar depressioner och hjälper ägarna att få motion. Se till att alltid ta hand om din hund på bästa sätt och även att se till hundens behov, då kommer du att ha en vän som finns med dig genom många år. Lika väl som hunden kan göra dig lycklig kan du även göra den lycklig. När du är ute med hunden i kallare temperaturer, när det är vindigt eller regnar är det viktigt att du ser till att hunden är väl skyddad. Många hundar klarar sig med sin päls medan andra kan behöva ett extra friluftstäcke för att hålla sig varm. När ni sitter och vilar är det viktigt att hunden inte förlorar för mycket av sin kroppstemperatur. Hundar är ofta duktiga på att reglera detta själva och vill sällan stå stilla när det är kallt-