Bästa sommartipsen för din hund

Både hundar och människor välkomnar sommaren och värmen som den, förhoppningsvis, för med sig. Till skillnad mot människor måste hundar få lite hjälp på traven för att kunna njuta av värmen på ett säkert sätt. Förutom att det blir varmt och de behöver dricka mycket mer vatten för att svalka sig, kan de också behöva hjälp med att hålla olika kryp borta. I denna text kan du läsa några smarta sommartips, som ser till att din hund kan njuta lika mycket som du.

Värme kan bli jobbigt för hunden

Om vi har tur blir denna sommar en riktig höjdare med mycket varma temperaturer i luft och hav, men tänk på hunden i sommar om detta sker. Speciellt långhåriga hundar kan tycka att det är ganska jobbigt med värme, åtminstone om de inte är vana med det. Det kan då vara en god idé att klippa pälsen på hunden så det blir lite svalare. Ett annat sommartips är att ha en liten, uppblåsbar barnpool i trädgården dit hunden kan gå för att svalka sig. Många hundar älskar att kunna lägga sig i vattnet och ta det lugnt en stund. Tips nummer tre är att njuta av glass tillsammans med din hund. För du har väl inte missat att det numera finns hundglass som man kan köpa?

Få bukt på fästingarna

Eftersom hundar kan få fästingsjukdomar, som t.ex. borrelia, är det mycket viktigt att man håller koll på fästingbett. Ett tips är att besöka veterinären för att behandla hunden med fästingmedel. Medlet är mycket effektivt och man stryker enkelt på det i nacken på hunden. Vill man inte använda medel kan man även köpa fästinghalsband. För att ha råd med de saker som vi har tipsat om, kan du få hjälp av trygga snabblån. Har ni gått på en promenad i ett område där det finns många fästingar, bör du alltid borsta av pälsen lite innan ni går in i huset. Då faller fästingarna som ännu inte har bitit sig fast av och ni minimerar risken att själva bli bitna. Ha en trevlig och säker sommar med hunden!