Aktivera din hund  

Hundar förtjänar ett bra liv och behöver mycket mental och fysisk träning, de behöver liksom människor utmanas för att må bra och det är viktigt att du som hundägare tar ansvar för att se till att din hund får det liv den förtjänar. Dblack lab close upet finns många sätt som du kan aktivera din hund på och många dessa kommer du tycka är lika roliga som hunden, samtidigt som du får chansen att träffa andra hundägare och din hund får chansen att träffa andra hundar.

Din hund kommer tycka att det är lika tråkigt som dig att gå samma promenadslinga dag ut och dag in, därför kan det vara spännande för er båda att ta en ny väg, eller varför inte lita på din hund och låta den leda dig dit den vill? Här följer en lista på sätt som du och din hund kan aktivera er på tillsammans.

  • Agility är en mycket populär hundsport som passar både stora och små hundar, här ska hundägare och hund tillsammans klara en bana på kortast möjliga tid. Denna sport blir allt mer populär ända sedan den uppkom och agility växte fram i pausen under en utställning där man valde att underhålla publiken genom att låta hundarna göra konster. Detta var uppskattat av publiken och samtidigt så såg man hur roligt hund och människa hade tillsammans.
  • Lydnad är någonting som många tränar och tävlar i med sina hundar, i lydnad ska hunden lyssna på sin förare och utföra moment som föraren visar hunden med tecken och röst.
  • I bruksprov testar man hundens färdigheter inom en rad olika grenar, det kan vara till exempel spårning, lydnad, sök, rapport, bevakning och skydd. Hunden behöver inte genomgå alla tester och för en del hundar, till exempel jakthundar är det obligatoriskt att genomgå vissa prov innan dess att man får använda hundarna vid jakt.
  • Hundutställning är mycket populärt bland rashundar och här bedömer man främst hundens utseende, det är vanligt att avelshundar deltar i dessa sporter och att uppfödare väljer att ställa ut sina hundar.

Du kan läsa mer om hur du aktiverar din hund genom att gå in på SKK.