Funderar du på att köpa hund?  

Att köpa en hund är ett mycket stort beslut som kommer att påverka dig under en lång tid framöver, speciellt om du inte har någon hund sedan innan och det är din första hund. Livet förändras med en hund och om du vill vara en bra hundägare och ge din hund det bästa så kommer det att kosta dig både tid och pengar. Detta måste du vara förberedd pNappingå. Du behöver vara en lämplig hundägare och för att ta reda på om du är det ska du börja med att titta på hur ditt liv ser ut idag. Har du tid över för en hund? Hur jobbar du? Hur kommer en hunds liv se ut hos dig? Kan en hund få den plats som den förtjänar hos dig och hur kommer ditt liv att se ut i framtiden?

Det är många frågor som man behöver ställa sig innan dess att man tar beslutet att skaffa hund, en hund är inte en sak utan ett liv med en egen personlighet, det är en intelligent varelse som behöver ett liv där den får bra mat, får stimuleras mentalt och dessutom motion och aktivitet. Du bör inte köpa en hund innan dess att du har möjlighet att ge den detta. Valpar kräver ännu mer uppmärksamhet än en vuxen hund och i början kommer din valp att behöva tid, kärlek och uppmärksamhet dygnet runt. Hundar är dessutom flockdjur, man får enligt lag inte lämna dem ensamma mer än fem timmar per dag. Det är viktigt att du inte lämnar din valp ensam för tidigt, det kan göra den otrygg och leda till att du får problem med valpen i framtiden.

Det finns många söta vovvar till salu, men du bör alltid ta dig tid att läsa in dig på den ras som hunden har i sig. Även om allt inte beror på rasen och hunden kommer att utveckla sin egen personlighet så spelar rasen roll. En del hundar är mer aktiva än andra och en del hundar blir avlade för att ha ett visst beteende. Gå in på SKK för att läsa mer om vad du ska tänka på när du ska köpa hund.