Hundens päls – skötsel, fällning, trimning

Hunden, människans bästa vän, är ett kärt husdjur som förgyllt mångas liv. Även om det är mycket jobb med en hund så är kärleken och energin man får tillbaka av dessa små, härliga krabater helt klart värt mödan. Beroende på om man har en långhårig eller korthårig hund så krävs det även att man håller pälsen i trim. Eftersom vi i Sverige har fyra årstider kan det vara skönt för hundar med lång päls att få ha denna kvar på vintern medan man kanske måste köpa en väst till de korthåriga hundarna. Och på sommaren när det är varmt så mår långhåriga hundar bra av att få en ordentlig klippning även om de fäller väldigt mycket på våren.

Hund på promenad

Om man har hund så vet man att det inte spelar någon roll hur många gånger man kammar dessa eller hur ofta man klipper pälsen, man har hundhår i precis hela huset i alla fall. Även bilen är en plats där man kan finna håren om det är så att hunden brukar åka med och det kan vara klokt att städa denna med jämna mellanrum. har du till exempel valt en privatleasing bil så kan du lämna in bilen för service och betala lite extra för att de ska städa ur bilen också. På så vis blir bilen helt ren på ett sätt som man oftast själv inte klarar av. De har speciella verktyg och maskiner i verkstaden som kommer åt på ställen där en annan inte kan komma åt. Tänk på att när du har hunden i bilen så är det en bra säkerhetsåtgärd att ha denna i en hundbur i garageutrymmet. Om man skulle vara med om en olycka eller krocka så är hunden mycket säkrare i hundburen än om den sitter lös någonstans i bilen istället.

Ta del av andras tips och trix

Gullig valp på en soffa

När man skaffar hund så kan det vara kul att träffa likasinnade samt låta hunden socialisera sig med andra hundar. på Svenska brukshundsklubbens hemsida kan man hitta information om klubbar i ens närområde. På dessa klubbar kan man få råd och tips om hur man ska ta hand om sin fyrbenta vän på bästa sätt och om man har några egna trix kan man alltid dela med sig av dem också. Om man inte socialiserar hundarna när de är små så kan de tyvärr bli asociala och i vissa fall även aggressiva. Om man vill att ens hund ska kunna leka fint med andra hundar eller med barn så måste man se till att de är runt både barn och hundar under hela uppväxten. På klubben kan man träffa andra hundar och har man tur så kan man kanske träffa en annan hundägare som man kan bli kompis med. Att ha hund är ett intresse som många har och varför ska man inte kunna dela det på samma vis som vilken annan hobby som helst? Kolla redan idag om det finns en kennel i din närhet.